Emoties

Emoties

Bij het verkopen van uw bedrijf komen veel emoties kijken. U bent namelijk de persoon die er lang voor heeft gezorgd uw bedrijf draaiende te houden. U heeft na de vorige stap uw doelstellingen duidelijk op papier, maar dat maakt deze stap niet minder makkelijk. Het is belangrijk dat u met uw familie, vrienden of kennissen praat over de overname van uw onderneming. Stop uw emoties in ieder geval niet weg, dit maakt het overnameproces uiteindelijk alleen maar moeilijker.

Als u een familiebedrijf gaat verkopen, houd er dan rekening mee dat ook uw familie emotioneel betrokken kan zijn. Praat met hen over de overname en vraag wat zij ervan vinden. Geef duidelijk aan wat voor u de rede was voor het verkopen van het bedrijf en maak ze duidelijk dat u denkt dat het beter is zo. Stel ook uw familie vragen zodat u weet hoe zij hierover denken. Vinden u en uw familie het lastig om te praten over de overname? Dan is er altijd een mogelijkheid hulp in te schakelen van een professional. Een professional weet namelijk precies hoe u en uw familie hierin het beste geholpen kunnen worden.

Niet alleen voor u, maar tevens voor uw personeel, breekt er een spannende periode aan. Uw personeel is namelijk niet zeker meer van hun baan. Ze krijgen een nieuwe baas en die heeft andere plannen dan dat u had. Houd dus uw personeel goed op de hoogte. Vertel hen wat er gaande is en wat de eventuele gevolgen hiervan kunnen zijn.