Verkoopklaar maken

Verkoopklaar maken

Het is belangrijk dat uw kopers een goed beeld krijgen van uw onderneming. Zorg er daarom voor dat uw bedrijf verkoopklaar is. Denk er dus aan dat uw administratie goed bijgehouden is, dat uw bedrijf er netjes uitziet en dat er binnen de onderneming een prettige sfeer hangt. Let bij het verkoopklaar maken voornamelijk op de volgende aspecten:

1. Management
Vaak is het bij kleine bedrijven zo dat de onderneming ‘leunt’ op de eigenaar. Het bedrijf valt of staat met de eigenaar. Dit is vaak een kwetsbare situatie en dit kan gevolgen hebben op de waarde en dus de verkoop van de onderneming.

2. Fiscale en juridische aspecten
De regelgeving wat betreft bedrijfsovername verandert regelmatig. De aanpassing van structuur kan dan soms fiscale voordelen met zich meebrengen.

3. Organisatie
Als een onderneming een heldere strategie en open cultuur heeft en als de organisatie bij de tijd is, dan wordt het verkopen van een bedrijf gemakkelijker.

4. Financiële huishouding
Het is bij de verkoop van uw bedrijf van belang dat u uw financiën goed bijhoudt. Dit heeft een positief effect op de uiteindelijk verkoop.