Veel gestelde vragen bedrijf stoppen

Veel gestelde vragen bedrijf stoppen

Wanneer kondig ik aan dat het bedrijf gaat stoppen?

Als u voor uzelf de keuze heeft gemaakt om te stoppen met uw bedrijf, dan moet u dit tijdig melden bij uw personeel. Uw personeel is op deze manier op te hoogte en kan zo meewerken aan het stopzetten. Vertel het bijvoorbeeld een jaar van te voren. Uw werknemers kunnen zo stappen gaan ondernemen. Zij moeten namelijk zelf in de tussentijd op zoek naar een nieuwe baan. U geeft ze daar op deze manier de tijd voor. Het geleidelijk stoppen met uw bedrijf werkt vaak ook beter omdat de organisatie op deze manier mee kan werken. En zodra u minder tegenwerking heeft van de werknemers, zal het proces beter zal verlopen.

Als ik per direct op straat kom, wat doe ik dan?

Niet iedere bedrijfsbeëindiging kan geleidelijk verlopen. In sommige gevallen is er geen tijd voor voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan een faillissement. Hierdoor moet een onderneming meteen dicht. Ook al heeft u weinig tot geen tijd, zorg toch dat alles zo goed mogelijk gebeurt. Denk aan uw werknemers en eventueel betrokken familieleden. In dit soort gevallen is de kans ook klein dat u meteen een nieuwe baan vindt. U heeft daarbij recht op een WW-uitkering. Vraag deze aan en ga vervolgens op zoek naar een andere baan.

Wanneer weet ik dat ik moet stoppen met mijn onderneming?

Als eigenaar van uw bedrijf bent u verantwoordelijk voor de keuzes die u maakt. U maakt keuzes waarbij u uzelf goed voelt. Echter, als goede ondernemer moet u ook durven aangeven wanneer het beter is om te stoppen. U moet doorgaan met ideeën en plannen die veel potentie hebben en stoppen met de ideeën en plannen die dit niet hebben. Strategisch stoppen is belangrijk. Hierbij kijkt u naar alle feiten en bedenkt daarna rationeel of u stopt of doorgaat. Vaak wordt er veel gekeken naar emoties maar het beste is om die bij deze keuze zo veel mogelijk achterwege te laten.